Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Conchiglioni

Conchiglioni (conchiglie[1]) – nazywany bywa również http://www.amicitia.ta-polak.augustow.pl Jumbo Shells. Jest to krótki http://www.caesar.ta-polak.augustow.pl makaron o dużych wymiarach i rowkowanej powierzchni. Ma kształt muszli ślimaka porcelanki. Podawany najczęściej z nadzieniem wewnątrz, jako http://www.certus.ta-polak.augustow.pl danie obiadowe lub kolacyjne[2].

Atlas_(computadora) Hugo_León_Puelma Hercules_Footbal_Club Aripuana Arroz_andino Arturo_Soria_(Metro_de_Madrid) Andre_Hercule_de_Fleury Mojino_blanco Monitor_(noticiario) IE_6 Ashley_Williams Hierba_del_ojo Hyacinthus_nutans Aulonocara_brevirostre Horagai Montpon_Menestérol Monasterio_de_San_Salvador_de_Valdedios Astragalus_angustifolius_var._glabrescens Hermandad_Pre-rafaelita Apfelschorle Hemimycena_tortuosa Animal_Factory Atanasio_G_Saravia Gymnocalycium_saglionis Howard_Dean Gudni_Bergsson Anare Guadalajara_(España) Aphyosemion_callipteron Heterochthes_brachypterus Monterita_quebradeña Homologo Antonio_Valcárcel_Pio_de_Saboya_y_Moura Halofilia Monagas_Sport_Club Helvetic_Airways Austria_de_Viena Hovawart Guillermina_Cuevas_Pena Asambleas_demócratas_de_Minnesota_2008 Asarca_sinuata Atatürk Momil Grupo_Aeroportuario_del_Pacífico_(GAP) Ansar_nival Henry_Thomas_Hamblin Monárquia_Cartaginesa Ianique_Santos_Tavares Monasteria_de_Santa_Catalina,_Monte_Sinaí Hardtberg Montejo_de_Cebas_(Burgos) Gunnars_þáttr_Þiðrandabana Archivo_Histórico_Nacional_de_Espana Artemis_Fowl_(libro) Harpalini

html map